Alufelni kereső

Alufelnik exkluzív kínálata 2022-re

Már elérhetö az alufelnik 2022-es kollekciója. A legmodernebb, exkluzív dizájnnal rendelkező alufelnik autóját a jövő kocsijává változtatják. 
A luxusautókra szánt alufelniket megtalálja e-shopunkban.

 

Hogyan kell gondoskodni az alufelnikről?

Az autó kinézetét legalább annyira meghatározza a tiszta és karbantartott alufelnik látványa, mint maga a karosszéria. Ezért rendszeresen gondoskodni kell az alufelnikről, hogy az alumíniumdiszkek a lehető legtovább úgy nézzenek ki, 
mint a vadonatújak. A következőkben az alufelnik karbantartásához és tisztításához adunk tippeket. Foglalkozunk azzal is, hogyan kell előkészíteni az alufelniket a téli, illetve a nyári szezonra. A legrosszabb, amit tehet, hogy hozzá sem nyúl az összekoszolódott alufelnikhez.

 

Néhány adat azoknak, akik jobban ki akarják magukat ismerni az alufelnikben

Az alufelnik szélességét hüvelykben adják meg. Egy hüvelyk az 2,54 cm. Az alufelnik szélességét 5,5x14-es típusú jelöléssel adják meg. Az alufelni átmérője megegyezik az abroncs átmérőjével, ugyanúgy hüvelykben adják meg a nagyságát. A PCD az osztókör átmérője, azaz a furatok számát jelöli. Az alufelnin tehát olyan jelölést láthatunk, mint pl. 5x100. Az első szám a rögzítő csavarok száma, a második az osztókör átmérője, azaz a felnit rögzítő csavarok furatai egy 100 mm átmérőjű körön nyugszanak. Az ET-számot ugyancsak milliméterben adják meg, és azt mutatja meg, hogy a felni függőleges felezési síkjától milyen távolságra van a kerékagyra való felfekvési sík. A CD-szám is milliméterekre vonatkozik – ami az alufelni középső körének mérete. Mégha az alufelniket több módon is lehet megjavítani – esztergálással, kalapálással, hidraulikus erőtolóval, a nagyon megrongálódott alufelnik esetében a lecserélésük ajánlott. Ne kockáztassa, hogy tönkremenjenek a gumiabroncsai, és rendelje meg az olcsó, de minőségi új alufelniket, ne habozzon.


Alufelnijeink kínálata

Ajánlatunkban az alufelnik komplett választékát kínáljuk. A kényelme és a lehető legegyszerűbb kezelhetőség érdekében elég a webes nyomtatványunkban kiválasztani az autója márkáját, típusát és motorteljesítményét. A rendszerünk pedig ez alapján kikeresi az összes megfelelő alufelnit.

Így nem történhet meg, hogy az alufelnik ne passzolnának az autó kerekeire. Fontos megemlíteni, hogy az esztétikumon kívül az alufelniknek számtalan további előnyük is van, például az alacsony súly, vagy hogy elősegítik a fékek jobb hűtését.

Természetesen azon méretű alufelnik a legelterjedtebbek, amelyek az utainkon legnagyobb számban előforduló autókra készülnek. Ezek: 165/70 R13 (Škoda Felicia), 165/70 R14 (Škoda Fabia), 185/60 R14 (Škoda Fabia II), 195/65 R15 (Škoda Octavia), 205/55 R16 (Škoda Octavia II, Škoda Superb).

 

Tanácsra van szüksége alufelni vásárlásához? Ne habozzon, forduljon hozzánk!

A téli időszak után az alufelnik raktározásához nincs szükség semmilyen speciális dologra. Maximálisan elég, ha a standard karbantartást elvégezzük, vagyis megtisztítjuk az alufelnit a szennyeződésektől, nem túl agresszív szerekkel, mert azok elcsúfíthatnák az alufelniket. Az alufelniket száraz helyen kell tárolni. Manapság nem nehéz beszerezni különféle állványokat sem, amelyeket kis szabad terekbe, a garázsba vagy akár a ház pincéjében is el lehet helyezni.

 

Ne kínozza autóját agyonhasznált alufelnikkel, újakat néhány apróért kaphat

A tapasztalatlan sofőrök elég könnyelműek, ami az autó karbantartását illeti. Amennyiben egyetlen ikon sem világít a kijelzőn, nem foglalkoznak az autóval. Amíg nem reped szét valamilyen vezeték, ügyet sem vetnek a a motorháztető alól kiszűrődő furcsa zajokra. Amíg le nem pottyan a kipufogójuk, nem izgatja őket, ha a vezetés közbeni zaj egy Harley-Davidsonéra hasonlít. Ugyanez a helyzet a gumiabroncsokkal és az alufelnikkel is. A téli gumik nyárira való cseréléséről cikkek százai születtek írott és online formában is. Azt hiszi, volt értelme? Továbbra is lesznek olyan sofőrök, akik egész évben téli gumikon vezetnek.

 

Csinosítsa autóját alufelnikkel 

Régi igazság, hogy az alufelnik teszik az autót. Az viszont, hogy a szép és könnyű alufelniket csak a meleg nyári hónapokban lehetne használni, csak mítosz. A mai alufelnik valóban sokat kibírnak, rengeteg előnyük van, és egész évben az autó ékei lehetnek.

 

Lehet, hogy már van alufelni az autóján. Az alufelnik kínálata nagyon széles, úgy a Škoda Felicia esetében, mint a legújabb Superbeknél. Amennyiben a nyári gumik cseréje során az alufelniket is pihenőre akarja küldeni egy sóhaj kíséretében, hogy milyen jól is nézett ki velük az autó nyáron, jusson eszébe, hogy már rég nem igaz, hogy az alufelniket nem lehet használni télen. Épp ellenkezőleg!

 

A modern alufelniket már kifinomult technológiával gyártják, és egész sor olyan elemmel vannak ellátva, amelyek meghosszabbítják az élettartamukat és hozzájárulnak a szép kivitelezés megőrzéséhez is. Ezek közül az erősebb lakkréteg az alap, amely néhány drágább alufelninél egészen speciális – taszítja a vizet és a szennyeződéseket. A korábbiakkal ellentétben az alufelnik a tél elmúltával már nem kezdenek rozsdásodni, nincsenek kis kaparásnyomok a lakkon. A hóláncok sem okoznak gondot (amennyiben megfelelő a méretük és átmentek a hivatalos teszteken).

 

Az alufelnik hosszabb élettartamával és nagyobb ellenálló-képességével már a tervezésük folyamán számolnak. Miközben érvényes, hogy egyetlen alufelnit sem csak nyári vagy csak téli használatra terveznek. A végeredmény egy kompromisszum a felületi színtelen lakk rétegeinek súlya és rugalmassága között. Néhány gyártó, olyan speciális lakkot is kifejlesztettek, amely ellenállóbb az agresszív kémiai anyagokkal szemben.

 

És hogyan is gyártják az alufelniket?

Első lépésben a dizájnt és a technikai paramétereket tervezik meg, vagyis azt, hogy fog kinézni az alufelni és hány alkatrészből fog állni. Nem titok ugyanis, hogy az egyrészes alufelniken kívül két- vagy háromrészes, összeszerelt fajták is léteznek. Ezután a terheléses tesztek következnek és az ágak formázása, úgy, hogy extrém esetekben se rongálódjanak meg az alufelnik, ami balesethez is vezethetne. A végső teszteken az alufelni egyetlen részén sem lehet kritikus a terhelés.

 

Az így megtervezett alufelnik a techinkai tesztintézetbe kerülnek, ahol bizonyosságot nyer, hogy az alufelni mennyire ellenálló az ütközések során, hogyan viselkedik vezetés közben és különféle erőhatások esetén. Csak az ilyen alapos ellenőrzés és az atesztáció megszerzése után indulhat be az alufelni gyártása.

emailE-mail: info@alufelnikereso.net

Weboldalunkon sütiket ("cookies") alkalmazunk látogatottság elemzési célokra
További információ     Egyetértek